Str. Stirbei Voda, NR. 94, SECTOR 1, BUCURESTI Tel. (004021) 313 50 93 ; TEL/FAX : 313 50 24 ; 0722509810  E-mail atticia@mailbox.ro
Home AMT Produse Aparitii presa Colaboratorii Contact
.

 

 

ANALIZA MINERALA TISULARA

Una dintre cele mai mai moderne, complete si neinvazive metode de laborator pentru evaluarea starii de sanatate a unui pacient este analiza minerala tisulara (AMT). Studiile efectuate timp de 40 de ani pe sute de mii de cazuri de catre cercetatorii americani Dr. Clivet, Dr. David Watts, Dr. George Watson (premiul Nobel), Dr. Paul Eck, Dr. Wilson, au aratat ca nivelurile mineralelor din firul de par se coreleaza foarte bine cu cele din tesuturile organismului.

De ce metoda de diagnostic moderna ?

Pentru ca se bazeaza pe o tehnologie de ultima ora, pusa la punct de NASA: spectrofotometria cu absorbtie atomica.

De ce completa ?

Deoarece printr-o singura determinare evalueaza nivelul a celor mai importante 36 de minerale din organism: 30 esentiale pentru sanatate + 6 minerale toxice. Organismul este format din 70% apa si din 30% substanta uscata (minerale). Mineralele fiziologice sunt implicate in aproape toate reactiile enzimatice ale organismului care guverneaza procesele biochimice celulare. Mineralele toxice pot interfera cu reactiile enzimatice si deregleaza aceste mecanisme. AMT depisteaza precoce aceste dezechilibre, inainte de aparitia leziunilor organice.

De ce neinvaziva ?

Pentru ca esantionul din parul pacientului se obtine prin taierea firelor de par , nu exista deci nici unul din riscurile prelevarilor pentru examenele sanguine (hemoragii, infectii: microbiene, virusul hepatitic B si C, S.I.D.A.)

De ce extrem de necesara ?

Deoarece apreciaza :

•  statusul metabolic al fiecarui pacient: in general se administreaza minerale si vitamine fara a se cunoaste nevoile reale ale organismului. Un exces de minerale sau vitamine nenecesare poate fi chiar nociv.

•  acumularile de minerale toxice: foarte importanta pentru depistarea intoxicatiilor cronice care nu pot fi evidentiate prin analize sanguine sau urinare (adesea, in sange sau urina concentratiile sunt de peste 300 de ori mai mici decat cele de la nivelul firului de par). AMT este foarte sensibila, deoarece poate determina niveluri minerale de ordinul partilor per milion sau chiar mai mici. Deoarece firul de par stocheaza aceste minerale din mediu (ingerate, inhalate sau secundare unei expuneri profesionale), ele reprezinta un barometru al expunerii precoce, cronice si adesea reflecta o intoxicatie inantea aparitiei simptomelor. Exista o multitudine de afectiuni cauzate de mineralele toxice, in special patologii neuropsihice ( ex: tulburari de comportament, deficite de atentie, de memorie, scleroza multipla, boala Parkinson, maladia Alzheimer, tulburarea anxios-depresiva ) . Înca din 1980 folosirea AMT pentru depistarea substantelor toxice prezente în organism a fost recunoscuta pe plan stiintific de catre EPA (Environmental Protection Agency), institutie federala a S.U.A. care se ocupa cu monitorizarea mediului.

•  stadiile stresului: este pentru prima data cand stresul poate fi obiectivat si cuantificat printr-o analiza de laborator si tot prima data cand stresul poate fi tratat eficient.

Munca in conditii de stres are repercursiuni asupra organismului, produce o pierdere de substante nutritive inclusiv de minerale esentiale, inrautatind astfel dezechilibrele minerale si determinand mai intai probleme metabolice si nutritive, iar apoi psiho-emotionale si organice. Putem sa amintim aici:

•  insomnia, durerile de cap (migrenele)
•  deficitul de atentie, de concentrare si de memorie, sindromul oboselii cronice
•  irritabilitatea, anxietatea
•  depresia
•  imunodeficitul
•  gastrita, ulcerul, sindromul intestinului iritabil, alergiile, aritmiile
•  afectiunile psihiatrice, care pot conduce la pierderea capacitatii de munca si la pensionarea precoce.

Printre cele mai importante aplicatii ale AMT se numara si determinarea fazei de raspuns la stres. Dr. Hans Selye (1907-1982) este endocrinologul laureat cu premiul Nobel caruia ii datoram cea mai mare parte a cunostintelor actuale asupra raspunsului organismului la stres . Organismul, in fata unei agresiuni, raspunde conform unei scheme, intotdeauna aceeasi, bazata pe succcesiunea a trei faze: faza de alarma, de rezistenta si de epuizare. Fiecare stadiu are propriul sau tratament. Suplimentarea mineralelor pe baza AMT ajuta la refacerea metabolismului energetic si reechilibreaza nivelurile mineralelor in maniera specifica, pentru fiecare pacient.

Diferenta fata de analizele de sange

Sangele are rolul esential de a transporta diverse substante de la un tesut la altul in organism. O analiza sanguina nu va arata decat in mod indirect – prin deductie - ce se intampla in tesuturi (interpretarea acestor deductii poate fi uneori eronata). O comparatie sugestiva ar putea fi facuta cu cazul unui incendiu, in care nu putem vedea decat masinile pompierilor care gonesc pe sosea, insa nu ni se dezvaluie nici locul, nici intensitatea incendiului. In schimb, AMT este oglinda directa a proceselor care au loc la nivelul tesuturilor .

Mineralele toxice raman in general in sange o perioada foarte scurta (minute) dupa care se fixeaza in tesuturi si nu le mai putem depista. Deoarece o analiza sanguina arata ce se intampla in momentul recoltarii, ea este complet inutila in cazul unei intoxicatii mai vechi, situatie in care mineralul respectiv a disparut din circulatia sanguina si a fost stocat in tesutul de depozit. Analiza minerala tisulara releva situatia medie din tesuturi, din ultimele 100 de zile, nefiind influentata de fluctuatiile zilnice ale mineralelor, cum este analiza de sange.

Care este utilitatea clinica a AMT?

Coroborata cu examenul clinic, permite:

- elaborarea unei strategii nutritionale strict individualizate

- recomandarea unei scheme cu integratori (combinatie sinergica de vitamine + minerale + extracte din plante), conform necesitatilor particulare ale pacientului.

In concluzie, AMT este indispensabila pentru obtinerea unor performante profesionale optime , mai ales in cazul indivizilor cu activitate intelectuala intensa, deoarece:

•  este singura analiza care poate determina stadiul raspunsului la stres al persoanei respective, permitand alegerea celui mai potrivit tratament (N.B. Aceasta terapie scade numarul de zile de concediu medical recomandate pentru sindromul oboselii cronice si pentru alte afectiuni psihosomatice cauzate de stres, creste vigilenta si adaptabilitatea in situatii neprevazute, creste anduranta la stres si previne patologiile viitoare);

•  creste randamentul profesional: creste acuitatea intelectuala , mareste capacitatea de sinteza si conexiune, creste atentia distributiva, capacitatea si viteza de reactie, creste viteza ideatiei, prin recomandarea pe baza rezultatelor AMT a unor scheme de tratament personalizate, ;

•  depisteaza acumularile de minerale toxice, ceea ce permite: eliminarea sursei de intoxicatie si administrarea unui tratament de detoxifiere corespunzator;

•  evidentiaza precoce tendinta de a dezvolta anumite maladii grave si le poate preveni prin tratament cu suplimenti nutritivi si printr-o dieta corecta recomandate secundar efectuarii AMT.

De aceea, tratamentul pe baza rezultatelor AMT este capabil sa creasca performantele profesionale ale angajatilor cu activitate intelectuala intensa si sustinuta si cu grad inalt de stres, cu aproximativ 30%. Din acest motiv, ea este un instrument utilizat pe scara larga in institutiile importante din Statele Unite ale Americii.

ESTE ASTFEL SIMPLU DE INTELES DE CE ANALIZA MINERALA TISULARA SI TRATAMENTUL RECOMANDAT PE BAZA REZULTATELOR ACESTEIA REPREZINTA CEA MAI BUNA INVESTITIE A UNUI OM DE AFACERI.

Ne pu teti contacta la sediul firmei Atticia,

Str: Stirbei Voda nr. 94 Sector 1, Bucuresti
Tel. (004021)3135093
Fax (004021)3135024
Mobil: 0722509810
E-mail: atticia@mailbox.ro

 

 

PRODUSE
lista produse
producator
colaboratorii
lista preturi

Home   l   Products   l  Prezentare   l   Contact   l   About Us   l   Newsletter

Copyright 2003 YourLogo.com. All Rights Reserved.